ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 29/4 ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (224)

WP_20150429_18_09_14_ProWP_20150429_18_09_30_Pro

Την Τετάρτη 29 Απριλίου από τις 6μμ και για 1 ώρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα λεωφορεία της γραμμής 224 (Πολύγωνο – Καισαριανή). Το κάλεσμα έγινε από τη συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Ζωγράφου και συμμετείχαν 35 άτομα από συλλογικότητες των Ανατολικών και σχολές της πανεπιστημιούπολης.

Η παρέμβαση, τα χαρακτηριστικά της οποίας συνδιαμορφώθηκαν από τους παρόντες και τις παρούσες σ’ αυτήν πριν την πραγματοποίησή της, περιορίστηκε στη γειτονιά της Καισαριανής στην άνοδο και κάθοδο της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως αλλά κάλυψε όλα ή σχεδόν όλα τα λεωφορεία της γραμμής.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης έγινε συζήτηση με τους επιβάτες και τους οδηγούς για τις μπάρες εισόδου που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά λεωφορεία της γραμμής αυτής αλλά και σε λεωφορεία άλλων γειτονιών και την υποχρεωτική είσοδο των επιβατών μόνο από την μπροστινή είσοδο. Επίσης μπλοκαρίστηκαν όλα τα ακυρωτικά μηχανήματα και μοιράστηκαν φυλλάδια που καλούν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο και δίνουν οδηγίες αντίστασης σε περίπτωση συνάντησης με ελεγκτές.

Τέλος από λεωφορείο της γραμμής, αφαιρέθηκε όλος ο μηχανισμός και η μπάρα εισόδου κάνοντας πράξη το σύνθημά:
«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ»

Η παρέμβαση αυτή, η συνάντησή ανθρώπων που επιθυμούν να αντισταθούν μέσα από την πρακτική του αγώνα και η πρόθεση όλων για συνέχιση των δράσεων – παρεμβάσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκάλεσε την επιθυμία για:
«ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/5, ΣΤΙΣ 6ΜΜ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»

συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια ΒΚΠΖ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *