ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 14-02-12

Το κείμενο που μοιράζεται:

ΤΕΡΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!

 

Μετά την παρέμβαση κατοίκων των περιοχών μας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου την 1η Φλεβάρη διεκδικήσαμε και καταφέραμε το αυτονόητο: την αποπληρωμή στα ταμεία της ΔΕΗ μόνο της αξίας του ρεύματος χωρίς το χαράτσι! Αυτή η κατάκτηση περιφρουρήθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους γι’ αυτό και για τις επόμενες 5-6 μέρες, η ΔΕΗ Παγκρατίου δέχτηκε την αποπληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος σε εκατοντάδες κατοίκους των γειτονιών μας και όχι μόνο!

Μόλις την Πέμπτη 9/2 μετά από εντολή που αγνοούμε από πού εκπορεύτηκε, η διαδικασία αυτή πάγωσε από την διευθύντρια του υποκαταστήματος Ιωάννα Σακελλαρίου. Σε παρέμβασή μας, μας γνωστοποίησε ότι αυτό που έγινε ήταν παράνομο…Δηλαδή, η διαταγή που δόθηκε η διευθύντρια Αθηνών, Αμανατίδου Παλάσα, την 1η Φλεβάρη μετά από την πίεση της παρέμβασής μας ήταν παράνομη!

Σήμερα, Δευτέρα 13/2, πραγματοποιήσαμε μαζική παρέμβαση και μπροστά μας ξεδιπλώθηκε στο μεγαλείο τους ο αυταρχισμός και η κοροϊδία. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν δεχόντουσαν την αποπληρωμή του ρεύματος παρά οποιουδήποτε άλλου μικρότερου ποσού απ’ αυτό που αντιστοιχούσε στην αξία του ρεύματος. Εν ολίγοις, η ΔΕΗ αρνήθηκε να εισπράξει την αξία του ρεύματος στο σύνολό της ώστε να μην υπάρχει η απτή απόδειξη ότι χιλιάδες πολίτες αρνούνται με αποφασιστικότητα να πληρώσουν τα χαράτσια τους. ταυτόχρονα, έστελναν τους κατοίκους στα ΑΤΜ των τραπεζών παρόλο που γνωρίζουν ότι…δεν είναι υπάλληλοι των τραπεζών και ότι οι τράπεζες θησαυρίζουν από την προμήθεια που κρατάνε από τα ΑΤΜ!

Στις πιέσεις μας να μας γνωστοποιηθούν εγγράφως όλοι οι παραπάνω κανονισμοί, η διευθύντρια μας αρνήθηκε κατηγορηματικά και έγινε σαφές ότι πρόκειται για αυτοσχεδιασμούς της διοίκησης της ΔΕΗ που δεν πατούν σε κανένα νόμο, σε κανένα κανονισμό, σε κανένα δίκαιο. Ταυτόχρονα, επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια Αθηνών, Αμανατίδου Παλάσα, όπου επικαλέστηκε ότι «εκτελεί εντολές» και ότι είναι «εντεταλμένο όργανο».

Έχουμε μια σειρά λόγων να συνεχίσουμε τους συλλογικούς μας αγώνες, αυτοοργανωμένα και ανυποχώρητα, ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλλουν. Είναι πλέον σαφές ότι μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

 

Σπάμε στην πράξη τον εκβιασμό του χαρατσιού και την κοροϊδία του να τρέχουμε στις τράπεζες και τα ΑΤΜ. Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές των τηλεοπτικών «παπαγάλων» για εφορίες, διακοπές ρεύματος κ.α. Είναι φτηνοί εκβιασμοί!

Καλούμε τους κατοίκους όλης της Αττικής, τις συνελεύσεις κατοίκων και τις συλλογικότητες που συγκροτήθηκαν ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΝ να συμμετάσχουν αύριο, Τρίτη 14/2, στις 11 π.μ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της ΔΕΗ στην Αριστείδου 5-7. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑΣΗ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Όλοι-όλες στην  συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 19.00 στο στέκι της Κύπρου 43, Βύρωνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983-475657

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Βύρωνα, Παγκρατίου, Καισαριανής, Ζωγράφου

syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *